GLASS PLATTER REVOVATION - τεχνικη χαρτοπετσετας - napkin technique

τεχνικη χαρτοπετσετας σε γυαλι  - napkin technique

θα αλλαξω σελιδα σημερα με μια μικρη μεταμορφωση.
Μια παλια πιατελα, που μου εδωσε μια φιλη, για να της την αλλαξω...



Αυτη ειναι η πιατελα,οπως μου την παρεδωσαν...Οι λυσεις πολλες αλλα επρεπε να διαλεξω αυτη που
θα ταιριαζε περισσοτερο με το γουστο της ιδιοκτητριας.


Για να μπορω να δουλεψω πανω στην επιφανεια και να εχω περισσοτερες επιλογες αλλα και για να εξαφανισω το αναγλυφο λουλουδι ....περασα την επιφανεια με ατλακολ και κολλησα μια απλη γαζα .
Επειτα με ενα πινελο περασα  παστα και αφησα να στεγνωσει. Το επανελαβα αλλη μια φορα...


Οταν πλεον ειχε στεγνωσει πολυ καλα, εκοψα με ενα ψαλιδακι την γαζα που περισσευε.
Η παστα αυτη ειναι δικη μου συνταγη και εχει μεσα λευκη μπογια οποτε δε χρειαζοταν να το βαψω ξανα.Επελεξα ενα απαλο ροζ πουα μοτιβο και εφαρμοσα την τεχνικης της χαρτοπετσετας.
Ψεκασα με σπρει βενζινοκολλας,κολλησα την χαρτοπετσετα και επειτα περασα ενα στρωμα με κολλα για ντεκουπαζ (δικης μου επινοησης ) και αφησα να στεγνωση πολυ καλα.

πηλος ελαφρυς

Θελοντας να στολισω τα ακρα της πιατελας, σκεφτηκα να κανω ενα απλο τελειωμα απο πηλο.Ειναι η 1η φορα που επιανα στα χερια μου ελαφρυ,αυτοξηραινομενο πηλο .Ανοιξα ενα χοντρο φυλλαρακι και εκοψα ισες λωριδες.Ξεκινησα να κολλαω κομματι κομματι, αφου πρωτα περναγα το σημειο με ατλακολ.Οταν το εντυσα ολο με τον πηλο .....το αφησα να στεγνωσει πολυ καλα.

τεχνικη χαρτοπετσετας - napkin technique


Την επομενη μερα, το ετριψα με γυαλοχαρτο και το περασα με ροζ πατινα.Επειδη οι ενωσεις του πηλου διακρινονταν λιγο .....κολλησα στα σημεια εκεινα μικρα ροζ λουλουδακια.Τελειωσα την μεταμορφωση με ενα χερι βερνικι σε σπρει....
Ευχομαι να αρεσει στην φιλη μου (ακομα δεν το εχει δει ) αλλα και σε εσας.Τολμηστε να αλλαξετε οτι δεν σας αρεσει....κι ας αποτυχετε...απο τα λαθη μας γινομαστε καλυτεροι.Τελειωνοντας .......θελω να σας ευχαριστησω απο την καρδια μου για την θερμη σας υποστηριξη ολες αυτες τις μερες .......δε θα το ξεχασω......
Θα τα πουμε συντομα με καινουργιες δημιουργιες.
misirlou misirlou

Ετικέτες , , , ,