HANDMADE CLAY TILE - τεχνικη χαρτοπετσετας - napkin technique

τεχνικη χαρτοπετσετας - napkin technique

Η αδυναμια μου,το ομολογω...,ειναι να αλλαζω-να μεταμορφωνω αντικειμενα.Στην πορεια ομως γνωριζω κι αλλες τεχνικες και υλικα.Ενα απο αυτα ειναι κι ο πηλος....Ειναι ενα υπεροχο διαλειμμα απο τα συνηθισμενα...Αυτη τη φορα θα σας δειξω την 2η ισως η 3η προσπαθεια μου στον πηλο.Δεν ημουνα σιγουρη για το αποτελεσμα ...αλλα υστερα απο την παροτρυνση της Μαριας και της Χαρας...σκεφτηκα να το αναρτησω......
clay - πηλος 

Ανοιξα με τον πλαστη τον πηλο και εκοψα 4 ισα και ισοπαχα κομματια. Ειχα βγαλει ηδη φωτοτυπιες καποια συμβολα και ιδεογραμματα που μου αρεσαν και τα αντεγραψα πανω στον πηλο.



Χαραξα το σχεδιο στον πηλο και μετα με ενα εργαλειακι πηλου αρχισα να βγαζω τον πηλο απο το εσωτερικο μερος του σχεδιου.Να επισημανω οτι οσο δουλευα μ`ενα πλακακι,τα αλλα τα ειχα σκεπασει με μεμβανη για να μην ξεραθουν.


Αφησα τον πηλο να στεγνωσει καλα.Ετριψα και τα 4 πλακακια με γυαλοχαρτο κ τα σκουπισα καλα ωστε να φυγει η σκονη.Επειτα κολλησα χαρτοπετσετα και αφησα να στεγνωσει καλα.


Στη συνεχεια...επειδη δεν μου αρεσε ετσι σκετο,αποφασισα να το γεμισω με αμμο γκρι 
που ταιριαζε με τα χρωματα της χαρτοπετσετας.


Εφτιαξα ενα μειγμα απο αμμο ψιλη διακοσμητικη και ατλακολ και εκανα τα γεμισματα οσο προσεκτικα μπορουσα και σκουπιζοντας με ενα βρεγμενο πανι οτι εφευγε απο τα περιθωρια.

Αφησα να στεγνωσει πολυ καλα.Αν εσεις το δοκιμασετε ...ισως να ειναι καλυτερα να βαλετε την χαρτοπετσετα αφου τελειωσετε το γεμισμα με την αμμο και εχει στεγνωσει.


Να σας πω την αληθεια ...μετα περασα και ενα κρακελε 2συστατικων και το πατιναρισα αλλα επειδη δεν μου αρεσε ...αφαιρεσα την περισσοτερη πατινα με νεφτι.Στη συνεχεια πηρα mdf και περασα την επιφανεια με το μειγμα που σας ειπα πριν για τα γεμισματα.Αφησα να στεγνωσει και στο τελος κολλησα τα 4 πλακακια με ατλακολ.


Σας παρουσιαζω το αποτελεσμα!Μπορειτε και εσεις να το δοκιμασετε... Χρησιμοποιειστε μοτιβα, σχεδια και χρωματα που σας αρεσουν και φτιαξτε το δικο σας διακοσμητικο τοιχου.


Σας χαιρετω και σας ευχομαι να περασετε μια ομορφη Κυριακη και μια υπεεεεροχη εβδομαδα.
Xρονια πολλα στις μανουλες!!!
misirlou misirlou

Ετικέτες , ,